Op donderdag 19 april besliste het schepencollege van Olen het voorstel tot aanpassing van de socio-economische vergunning voor het Shopping Park Olen uit te stellen tot de zitting van donderdag 26 april.

De petitie-actie van Unizo Olen en Kempen van maandag heeft blijkbaar iets uitgehaald.

Geschiedenis dossier
In 2005 leverde het Interministerieel Comité voor de Distributie een socio-economische vergunning af voor het Shopping Park Olen. De vergunning omvat de assortimenten wonen, vrije tijd en tuin.

Ondertussen heeft een bekende voedingsketen (Albert Heijn, nvdr.)  interesse laten blijken voor een vestiging in Shopping Park Olen. Omdat voeding niet tot het vergunde assortiment van het Shopping Park Olen behoort, moet de socio-economische vergunning aangepast worden.

In februari 2012 diende Shopping Park Olen volgende aanvraag tot wijziging van de bestaande socio-economische vergunning in. De aanvraag houdt in :

- een verschuiving tussen de reeds vergunde assortimenten (2.052 m²);
- een toevoeging van 3 nieuwe assortimenten: (reis)koffers/(reis)tassen/lederwaren, opticien en supermarkt/voeding (2.454 m²);
- een bevestiging van een deel van de oppervlakte voor buitenverkoop (1.335 m²) en herbestemming van een deel van de oppervlakte bestemd voor buitenverkoop naar parking (2.322 m²).

Verdeeldheid in het schepencollege van Ole,n met staking van stemmen, is vandaag duidelijk geworden.

Wordt zeker vervolgd.

Beelden Guy Verellen / Nnieuws